tips för att rengöra med tandkräm

16 vardagliga användningsområden för tandkräm – som inte involverar dina tänder

Det finns en underbar produkt i ditt badrumsskåp. Ja, det är tandkräm, och du behöver inte bara använda det för att borsta tänderna. Tandkräm har fantastiska hushålls- och personliga användningsområden.

Dessa 16 användningsområden för tandkräm kan hjälpa dig på potentiellt oväntade sätt

Städteam 2, flyttstädningsakuten i örebro

Personliga användningsområden

1. Bli av med finnar

För att bli av med finnar, applicera snabbt en liten mängd tandkräm – på ett rent ansikte – direkt över det drabbade området. Täck med ett plåster och låt vara på ansiktet över natten. Detta bör minimera finnen och till och med få bort den efter några dagar.

2. Få tuggummi ur håret

Att ha tuggummi i håret kan vara väldigt störande. Innan du tänker på att klippa bort lite av ditt hår, ta lite tandkräm. Sprid tandkrämen över de områden där tuggummit är, låt det vara på ett tag och försök sedan ta bort det. Detta bör fungera eftersom tandkräm bryter ner sockret i tuggummit vilket gör det lättare att ta bort det.

3. Håll dina naglar starka och rena

Använd tandkräm på naglarna för att hålla dem starka och rena. Applicera en mycket liten mängd tandkräm på en tandborste eller mjuk trasa och gnugga den försiktigt över naglarna. Skölj sedan och torka av. Om dina naglar är torra och går sönder ofta, använd då inte den här metoden eftersom det bara kommer att göra dem värre.

4. Ta bort färg från hårfästet

Att ha färgämne längs hårfästet är en del av en process som vi alla vill undvika. Nästa gång detta händer gnuggar du tandkräm längs hårfästet och sköljer sedan bort.

5. Bli av med de oönskade lukterna

Vitlök, fisk och lök är kända för att få dina händer att stinka. Grip inte efter tvål om detta händer dig, gnugga istället lite tandkräm på fingertopparna och skölj av. Detta kommer säkerligen att ta bort lukten.

6.  Ordna en särskild frisyr

Om du har slut på hårprodukter men ändå vill att ditt hår ska glänsa och formas i en viss frisyr kan du ta en mycket liten mängd tandkräm och applicera på håret. Detta ger dig det snygga utseendet du letar efter.

Hushållsanvändning – rengöra med tandkräm

7. Ta bort repor från dina CD-skivor och DVD-skivor

Repor på dina CD-skivor och DVD-skivor hindrar dem från att spelas korrekt. Åtgärda detta genom att applicera ett tunt lager tandkräm på skivans reflekterande sida. Använd dina fingertoppar i cirkulära rörelser för att flytta tandkrämen till skivans yttre kanter. Var noga med att inte använda för mycket tryck, skölj sedan skivan med kallt vatten och den ska vara redo att användas när den är torr.

8. Stoppa din badrumsspegel från att bli dimmig

Innan du duschar, applicera lite tandkräm på badrumsspegeln och täck den sedan lätt med en trasa. Torka därefter bort den med en annan, ren trasa. Du bör märka att din badrumsspegel inte längre blir dimmig efter att du har duschat.

9. Ta bort märken från kritor från dina väggar

Kläm lite tandkräm på dina väggar innan du använder en trasa eller borste för att skrubba de områden som har märken från kritor. Skölj därefter med vatten.

10. Ta bort oönskad lukt från ditt barns nappflaska

För att ta bort den härskna mjölklukten från ditt barns nappflaska, placera lite vatten och tandkräm i flaskan och skaka. Släpp ut lösningen och tvätta som vanligt, detta bör eliminera lukten och få ditt barns flaskor att lukta fräscht.

11. Få din inredning i krom att lysa upp

Spruta lite tandkräm på en rengöringsduk och polera dina kromarmaturer, dvs kranar och dörrhandtag etc. Ta bort tandkrämens rester med en ren, fuktig trasa. Detta får dina kromarmaturer att se splitternya ut.

12. Bli av fläckar på mattan

Mattfläckar kan vara frustrerande men tandkräm kan hjälpa dig att bli av med gräs, smink, bläck och andra fläckar på mattan. Applicera tandkrämen direkt på mattan och använd en skurborste på ett kraftigt sätt för att skrubba det drabbade området. Ta sedan en hink med vatten och en trasa för att ta bort den skummande lösningen från mattan.

Användning på bil och utomhus

13. Få dina trädgårdsmöbler att glänsa

Trädgårdsmöbler av plast behöver inte vara krångliga att rengöra. Blanda helt enkelt lite tandkräm och vatten för att bilda en rengöringsprodukt och applicera den lösningen på dina trädgårdsmöbler av plast. Fortsätt rengöra tills alla fläckar har tagits bort.

14. Lys upp din bils strålkastare

Nästa gång du rengör din bil gnuggar du generöst med tandkräm på strålkastarna, använd sedan en mjuk trasa för att polera strålkastarna. Den här metoden fungerar bra för att ta bort slitmärken och repor.

Allmänna användningsområden

15. Sätta upp affischer

Om du vill sätta upp en affisch men inte vill lämna några märken när du tar ner den, försök applicera lite tandkräm i hörn och kanter på dina affischer och sätt sedan upp dem.

16. Ge din mobilskärm en ansiktslyftning

Efter att ha använt din mobiltelefon ett tag kommer du att märka repor och smuts som bildats på skärmen. Bli av med detta genom att applicera lite tandkräm på fingertoppen. Gnid sedan försiktigt över de drabbade områdena. Torka bort resterna med en fuktig trasa och vänta tills skärmen torkar.

Denna användning av tandkräm gör ditt liv enklare. Så prova dem och se om de fungerar för dig. Det fungerar utmärkt för vår städfirma i Örebro för flyttstädning!