lista för djuprengöring vid hemstädning

Hemstädning – Lista på djuprengöring för hemmet

Du behöver inte vänta till våren eller hösten för att göra en grundlig hemstädning av huset. Allt blir smutsigt extremt snabbt, särskilt om du har en stor familj och husdjur. Naturligtvis är det bästa sättet att upprätthålla ett rent hus att investera i regelbundet arbete och tid i hushållsstädning. Du kan dock ta upp ett djupstädningsprojekt då och då. Av den anledningen klarar du dig bra med en checklista för djuprengöring. Här är en som kan hjälpa dina ansträngningar vid hemstäd.

Plocka undan i varje rum

Börja med att plocka undan i varje rum. Du måste hitta en plats för allt eller bli av med saker som inte hör hemma i rummet. Överskott skapar en känsla av röra. Undanplockning kommer att göra djupstädningsprojektet mycket enklare eftersom det inte finns något som står i vägen för dig och du kan bättre identifiera vad som måste göras.

Hemstädning – Börja rengöra från toppen

Oavsett vilken rengöring du gör, är det alltid bättre att börja från toppen och arbeta dig till botten (golvet) i rummet. Så börja med de svåråtkomliga platserna som taklampa, takbord och väggar. Mikrofiberduken är din bästa vän när det gäller rengöring av ytor. Använd duken för att damma så mycket du kan nå. Du behöver inte en snygg rengörare; Du kan använda en enkel lösning av varmt vatten och några droppar diskmedel.

Putsa fönstren

När du är klar med taket skulle nästa steg vara att rengöra fönstren. För den här uppgiften behöver du din favoritfönsterrengörare, en mikrofiberduk och pappershanddukar. Börja med att spraya fönsterrengöringsprodukten och låt lösningen sitta i cirka 30 sekunder för att lösa upp dammet. Börja sedan gnugga med mikrofiberduken tills smuts har tagits bort. Till slut, torka bara av allt med pappershandduken medan glaset fortfarande är vått för att göra fönstren kristallrena.

Skippa dammet – Använd en microfibertrasa

Med hjälp av en mikrofiberduk dammar du alla kvarvarande hårda ytor med bivaxbaserat rengöringsmedel. Om du inte vill använda något rengöringsmedel kan du bara använda varmt vatten. Slutligen använder du en luddrulle för att damma lampskärmarna.

Rengör golven

Börja med dammsugning. Oavsett om du har trä- eller stengolv eller en matta måste du köra dammsugaren för att ta bort dammet. Glöm inte att använda borstfästet för att inte orsaka skador. Om du har hårda golv kan du använda en mopp och uppnå spektakulära resultat.

Glöm inte badrummet

När du är klar med alla rum i huset är det dags att ta itu med badrummet. Börja med att tvätta duschdraperiet. Torka sedan av badkaret med ett blekbaserat rengöringsmedel för att desinficera ytan och ta bort tvålresterna. Glöm inte att rengöra toalett, handfat och medicinskåp samt badrumsfönstret och speglar vid en grundlig hemstädning.

Med den här ”enkel att följa”-checklistan är du redo att djuprengöra ditt hem som ett riktigt proffs. Annars kan du alltid kontakta bäst städfirma i Örebro för städhjälp till ett bra pris.