städa köket rent från bakterier

3 städmardrömmar för bakterier som gömmer sig i de flesta hem

Många gånger så missar man de största bakteriemagneterna i hemmet

Är dina städvanor bra? Många av oss tror i alla fall det. Men sanningen är den att även de så kallade “fläckfria” hemmen, där man städar varje dag, gömmer många gömda hushållsbaciller och bakterier.

Gömd smuts med bakterier gillar att bosätta sig på ytor såsom:

  • Vem vill använda en bacillsmutsig tandborste? Självfallet ingen, men sanning är den, att badrummet är en stor bacillsamlare i ditt hem och många av de bacillerna hamnar slutligen på in tandborste. Mycket av detta beror på den mikroskopiska duschen från toaletten som når din tandborste då många toaletter och handfat är bara centimeter från varandra. Låter som de flesta badrum, va? Förvara din tandborste i ett badrumsskåp eller investera en sådan där tandborstrengörare som man hänger på vägen. En daglig städrutin i badrummet med en antibakteriell spray är också nödvändigt eftersom detta är den mest bacilltäta platsen i hela hemmet. En professionell städfirma kan hjälpa de som inte har tid med en djuprengöring eller sanering av badrummet, samt med andra problemområden.
  • Bakterier älskar att bosätta sig i köket, särskilt i avloppet i din diskho eller i sopkorgen eller matavfallshinken. Avloppet i diskhon är vida känt för sina goda fortplantingsegenskaper för bakterier. För när man tänker efter, vilken läskig, krypande, mikroskopis bakterie skulle inte gilla den fuktiga miljön i avloppet och de små matbitarna som fastnat där att smaska på. De bakterier som inte gillar avloppet bosätter sig ofta på disksvampen som du använder i köket (som förresten bör bytas ut en gång i veckan). En snabbfix för att döda bakterierna i ditt avlopp: häll en tesked med blekmedel blandad med två och en halv deciliter vatten ner i avloppet. Detta tar också död på alla konstiga dofter från avloppet och dödar alla andra bakterier som kan ha byggt bo längre ner i avloppets rörsystem.
  • Heltäckningsmattor. Visst, din matta blir utsatt för en hel del men det leder oftast till en daglig städrutin med dammsugning. Den gås på varje dag av smutsiga skor och bakteridrypande fötter. Men utöver det så är heltäckningsmattorna också fulla av kvalster som är en väldigt vanlig orsak till allergier hos människor. En säker lösning: dammsug dagligen med en dammsugare som har HEPA filter då det fångar upp dem ordentligt. (Vanliga dammsuger blåser bara omkring kvalstren och gör det hela värre.)

Tänk på dessa problemområden när du städar så ska du se att du snabbt minskar allergianfallen och sjukdomarna i ditt hushåll. Finns det inte tid att städa? Städfirmor i Örebro är inte så dyra som de flesta tror och de allra flesta har priser som nästan alla har råd med!