information om olika tjänster en flyttfirma kan erbjuda

Olika typer av flyttfirmor

Låt oss lite lätt gå igenom vilka olika typer av flyttfirmor det finns. En flyttfirma definieras genom de olika tjänster som den erbjuder.

Vilka är de olika typerna av flyttfirmor?

Låt oss titta närmare på några av de rubriker som ofta uppkommer då man talar om flyttfirmor såsom gör-det-själv-flytt, packningstjänst, flyttlådor, kommersiell flytt samt autotransport. Nedan följer en beskrivning i detalj av var och en av rubrikerna.

Gör-det-själv-flytt:

När du flyttar på egen hand så är det du som packar alla dina saker och bara hyr in en flyttbil för själva transporten av dem från flyttfirman. Detta sätt sänker kostnaden för flytten men du måste packa själv och få hyra en flyttbil. Fördelarna med att hyra endast en flyttbil är att du bara får betala för den plats eller vikt som du behöver för flytten. Att lasta på en flyttbil är snabbt och enkelt. Många gånger har de också en ramp som hjälper att lasta på smidigt eller andra finesser. Det är väldigt bra att du bara behöver betala för den plats du behöver och sedan kan fylla upp flyttbilen med dina packade lådor, låsa dörren och vara redo att köra.

Packningstjänst:

Man kan be om hjälp med packningen oavsett om man ska flytta till en ny destination eller om man behöver hjälp med att packa in i ett förråd eller container. Många gånger måste du själv köpa ditt paketeringsmaterial. Flyttarbetarna packar sedan om dina ömtåliga saker och packar dem aldrig tillsammans med tyngre saker. De kommer hem till dig och packar ner alla dina saker på ett säkert sätt så att du istället kan fokusera på viktigare saker såsom din familj, ditt arbete eller resten av flytten. Men om man istället beställer en heltäckande tjänst av flyttfirman så tar de hand om allting åt dig, från packning till lastning samt tar med sig det material du behöver för flytten.

Flyttlådor:

Se till att du väljer de bästa flyttlådorna tillsammans med det bästa paketeringsmaterialet och tejpen. Det finns olika sorter lådor för olika ändamål att välja mellan med, såsom särskilt formade lådor och garderobslådor samt andra sorters material och saker som gör det enklare för dig att packa, förvara och organisera dina saker. Packa dina ömtåliga saker i lådor särskilt framtagna för det ändamålet för en säkrare flytt samt packa dina tavlor i lådor för tavlor för att hålla din dyra och vackra konst i säkerhet.

Kommersiell flytt:

Att flytta en firma från en plats till en annan är ett tufft jobb, så välj en flyttfirma som kan erbjuda en effektiv flytt av ditt företag. De som utför denna sortens flytt är utbildade för att flytta företag och kan på säkert sätt flytta arkiv, redskap och mycket mer från en plats till en annan. En pålitlig sådan kan spara dig tid, energi och pengar.

Autotransport:

När du ska flytta din bil från ett ställe till ett annat med hjälp av en flyttfirma kallas det autotransport. Denna tjänst används främst om man ska flytta långt. Flyttarna kommer hem till dig och lastar in din bil i deras lastbil och ser sedan till att den lastas av på din slutadress den tid ni avtalat.